De projecten van Totaalonderhoud Altena

Houtrot herkennen

Door het vochtige Nederlandse klimaat verweert en verholmt hout snel. Houtrot ontstaat waneer hout met een geringe natuurlijke duurzaamheid gedurende een lange periode een hoog vochtgehalte heeft. Hierdoor ontwikkelen zich bij een gunstige tempratuur en bij voldoende zuurstof schimmels die de houtwanden aantasten. Het hout word donkerder, zachter en verliest op termijn zijn samenhang. In een vergevorderd stadium van aantasting is het hout bruin tot donkerbruin van kleur en vertoont het oppervlak krimpscheuren. Al veel te snel bemerkt u dat uw woning weer een nieuwe schilderbeurt nodig heeft terwijl de laatste opknapbeurt misschien nog niet zo lang geleden is.

Houtrot voorkomen

Door hout droog en in een goede conditie te houden kan houtrot worden voorkomen, goed onderhoud kan u veel leed en geld besparen.
Neem de volgende zaken in acht. Zo verkleint u de kans op houtrot aanzienlijk!!

  Zorg dat er geen inwatering plaatsvindt

  Voorkom schroef-en/of spijkergaten en als deze toch nodig zijn zorg er dan voor dat deze gaten goed en droog zijn afgedicht

  Zorg er voor dat verbindingen of kieren open staan zodat vocht weg kan

  zorg er voor dat draaiende delen zoals ramen en deuren niet klemmen zodat vocht niet blijft zitten maar goed weg kan

  Zorg er voor dat ramen en deuren niet kieren

  Zorg er voor dat hang en sluitwerk goed genmonteerd is zodat er geen vocht achter kan blijven zitten

  Zorg er voor dat u schade aan verf zoals kale plekken of scheurtjes direct hersteld

  Zorg er voor dat het kitwerk in orde is

Rot kozijn vaak onterecht naar de sloop

Jaarlijks gooien we duizenden tonnen hout weg, onterecht vindt Repair Care in Waalijk. Wie kent het niet een kozijn dat onderin de hoek begint te rotten je smeert er wat houtrotvuller in, rekt het nog een paar jaar maar dan ben je toch de klos het kozijn moet eruit, tenminste dat denken mensen vaak zegt Jos van den Berg van Repair Care in waalwijk maar negen van de tien keer is dat echt niet nodig.

 

Laat Totaalonderhoud Altena inspectie doen of u kozijn of kozijnen nog gered kunnen worden, we komen dan met een totaal oplossing of repareren nog zin heeft of dat er toch een vervanging nodig is.

Neem voor meer informatie contact op.

Totaalonderhoud Altena
Vrijheidsplein 4
4271 AW Dussen
Stuur een mail
0651 553 864

KNAB: NL 44 KNAB 0410 6528 81

KVK: 18053261

BTW: NL002110861B01