De projecten van Totaalonderhoud Altena

Lichtstraat op platdak plaatsen

Als u op zoek bent naar manieren om meer natuurlijk licht in huis te krijgen, overweeg dan eens het plaatsen van een lichtstraat op het platte dak van uw woning. Een lichtstraat is een constructie van glas en aluminium die in het platte dak wordt geplaatst. Het laat daglicht binnen en zorgt voor een ruimtelijk gevoel en een aangename sfeer in huis.

Enkele voordelen van het plaatsen van een lichtstraat op een platdak.

Meer natuurlijk licht natuurlijk

Een van de belangrijkste voordelen van een lichtstraat is de hoeveelheid natuurlijk licht die het binnen laat. In vergelijking met gewone ramen is een lichtstraat veel groter en laat het meer licht binnen. Hierdoor hoef u minder kunstmatige verlichting te gebruiken, wat zorgt voor een lagere energierekening.

Extra ventilatiemogelijkheden

Sommige lichtstraten kunnen geopend worden, waardoor ze ook extra ventilatiemogelijkheden bieden. Dit is vooral handig tijdens warme zomermaanden, omdat u zo de warmte en vochtigheid uit huis kunt laten ontsnappen.

Ruimtelijk gevoel

Door de hoeveelheid natuurlijk licht die een lichtstraat binnen laat, lijkt de ruimte groter en opener. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en maakt de ruimte aangenamer om in te verblijven.

Verhoogde waarde van de woning

Een lichtstraat kan ook de waarde van uw woning verhogen. Potentiële kopers zullen het toevoegen van een lichtstraat zien als een waardevolle toevoeging aan de woning. Daarnaast kan het ook aantrekkelijk zijn voor mensen die een woning willen kopen met meer natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel.

Lagere energierekening

Doordat een lichtstraat meer natuurlijk licht binnenlaat, hoef u minder gebruik te maken van kunstmatige verlichting. Hierdoor kun u besparen op uw energierekening. Daarnaast kan een lichtstraat ook helpen bij het reguleren van de temperatuur in huis, waardoor u minder hoeft te stoken. Kortom, een lichtstraat op een platdak heeft vele voordelen.

Het is een waardevolle toevoeging aan uw woning die zorgt voor meer natuurlijk licht, ventilatiemogelijkheden, een ruimtelijk gevoel en een lagere energierekening. Bovendien kan het ook de waarde van uw woning verhogen.

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een lichtstraat op uw platdak, neem dan contact op met ons om te overleggen en de mogelijkheden te bespreken om zo tot de beste oplossing voor uw woning te komen.

Image
Image
Image
Image
Image
Totaalonderhoud Altena
Vrijheidsplein 4
4271 AW Dussen
Stuur een mail
0651 553 864

KNAB: NL 44 KNAB 0410 6528 81

KVK: 18053261

BTW: NL002110861B01