De projecten van Totaalonderhoud Altena

Reparatiewerk aan raamkozijn

Voor het repareren van ramen, deuren, kozijnen, en daklijsten die door de jaren heen rotte plekken gaan vertonen gebruiken we een 2 componenten vuller die na grondig reinigen van de rotte plekken wordt aangebracht en zo weer jarenlang mee gaat.

Na het grondig verwijderen van het rotte hout brengen we een sealer aan die het verdere rottingsproces sterk afremt of stopzet, daarna worden de gaten gevuld met een 2 componentenvuller die na uitharding een harde laag vormt, na het netje schuren en weer keurig strak maken worden er een paar grondlagen aangebracht die daarna in de gwenste kleur worden geschilderd.

Vervanging kozijn van kelder

Dit kozijn van een kelderraam was zo slecht dat deze niet meer te repareren was en vervanging de enige oplossing was. Het staande hout is voorzichtig verwijderd om de muur niet te beschadigen, daarna zijn de houten gedeelte opnieuw aangebracht. De bovenste was nog sterk genoeg dus deze is niet vervangen.

Nadat alles weer netje was vast gelijmd werden er enkel lagen grondverf aangebracht die na droging werden voorzien van de gewenste laklaag voor het uiteindelijk resultaat.

Reparatiewerk aan deurkozijn

Een deurkozijn heeft na vele jaren veel te verduren gehad van de natte weersomstandigheden, vooral de onderste dorpel heeft het heel zwaar. Hier zit de aansluiting naar de staande deurpost die na jaren van inwerking van vocht en de weers invloeden zo slecht wordt dat reparatie echt wel nodig is.

Na inspectie kunnen we meestal wel bepalen of reparatie rendabel is of dat er gelijk een nieuw kozijn moet komen. Nadat de rotte plekken zijn verwijderd plaatsen we de nieuwe stukken hout die met een sterke lijm aan elkaar worden bevestigd. Na opvulling met een sterke 2 componenten vuller wordt het kozijn weer voorzien van enkele lagen grondverf om daarna in de gewenste kleur te worden geschilderd. Zo kan het kozijn er weer vele jaren tegen.

Reparatiewerk aan de overstek/dakgoot

Een overstek en dakgoot aan een huis heeft het heel zwaar met de weersomstandigheden, deze staat constant bloot aan regen en de zon die ervoor zorgt dat het hout gaat rotten, vervanging is alleen nodig als deze niet meer gered kan worden met plaatsen van nieuwe stukken hout.

Na het wegzagen van de slechte stukken wordt er gemeten wat het vochtgehalte van het hout is om te kijken of dit acceptabel is, de grote gaten worden opgevuld met een 2 componenten vuller en na aanbrengen van de nieuwe stukken hout die worden vastgezet met lijm kunnen deze worden voorzien van een grondlaag. Na droging en opnieuw schuren wordt de gewenste laklaag aangebracht.

Heeft u ook een probleem met slechte plekken aan uw huis neem dan contact op met ons.

Totaalonderhoud Altena
Vrijheidsplein 4
4271 AW Dussen
Stuur een mail
0651 553 864

KNAB: NL 44 KNAB 0410 6528 81

KVK: 18053261

BTW: NL002110861B01