De projecten van Totaalonderhoud Altena

Voordelen van EPDM dakbedekking


EPDM is een synthetisch rubber dat gemaakt word door polymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Dieen Monomeer. Deze dakbedeking heeft een zeer hoge elasticiteit,is niet te beinvloeden door ozon en uv-stralen, heeft geen last van zure regen en heeft een levensduur van tenminste 50 jaar.

De voordelen van EPDM voor uw plat dak

EPDM – ook dakrubber of EPDM-rubber genaamd is op vele vlakken stukken beter dan de traditionele dakbedekkingsmaterialen zoals de bitumen dakbedekking. Steeds meer bouwers en/of verbouwers kiezen dan ook bewust voor EPDM voor de aanleg van een plat of licht hellend dak.

De belangrijkste troeven van EPDM op een rij:

Geen naden: altijd waterdicht.

EPDM wordt niet in stroken gelegd, maar bestaat uit één grote waterdichte rubberfolie. Dit herleidt het risico op waterlekken en loskomende naden tot nul. Bij bitumen dakbedekking vormt elke naad een kritiek punt die na verloop van tijd een grote kans heeft om los te laten en lekkage gaat veroorzaken. Wanneer EPDM volgens de regels wordt geplaatst komt deze dakbedekking nooit los, en kunt u zeer lang genieten van een volledig waterdicht dak. Enorme elasticiteit en de grote sterkte van het materiaal is een groot pluspunt van EDPM.

UV-bestendig: uw garantie op een lange levensduur

EPDM heeft als materiaal een enorme elasticiteit. EPDM-rubber is volledig resistent tegen UV-stralen van de zon, zo ontstaan er geen scheuren of barsten wanneer deze dakbedekking wordt blootgesteld aan extreme weersomstandigheden zoals hitte en koude. Deze combinatie van elasticiteit met UV-bestendigheid garandeert probleemloos een levensduur van vijftig jaar en meer.

Plaatsing zonder brander is mogelijk op elke dakstructuur

Bij de plaatsing van EPDM wordt geen brander gebruikt. Dankzij de verschillende plaatsingsmogelijkheden past EPDM op elke dakstructuur. Zo is een volledige verlijming mogelijk, kan de EPDM los geplaatst worden of behoort een mechanische bevestiging tot de opties.
Welke soort plaatsing wordt gebruikt hangt af van vele factoren zoals de draagkracht en de materialen van de dakconstructie. Laat deze keuze over aan een dakbedrijf dat zich specialiseert in EPDM, Totaalonderhoud Altena heeft hier de specialisten voor die dit perfect kunnen.

Perfect voor renovatie: kan gewoon over de versleten roofing

EPDM is uitermate geschikt voor dakrenovatie. Zo hoeft de bestaande versleten dakbedekking niet te worden verwijderd waardoor u fors op stortkosten en uren bespaart. De oude dakbedekkinglaag kan, met de nodige herstellingen zelfs dienen als dampscherm om het plat dak te isoleren. De nieuwe EPDM-folie wordt gewoon over het bestaande dak aangebracht.

Ideaal voor groendaken

In tegenstelling tot andere dakbedekking is de EPDM-folie wortelwerend. Voor gebruik van groendaken is het wel aanbevolen om een wortelwerende laag aan te brengen. Aangezien EPDM geen giftige stoffen uitstoot, is het uitermate geschikt voor een hergebruiksysteem van regenwater om bijvoorbeeld het toilet mee door te spoelen.

Neem contact op voor meer informatie via het contactformulier.

Image
Image
Image
Image
Image
Totaalonderhoud Altena
Vrijheidsplein 4
4271 AW Dussen
Stuur een mail
0651 553 864

KNAB: NL 44 KNAB 0410 6528 81

KVK: 18053261

BTW: NL002110861B01